Speeltjes

Er zijn heel wat verschillende speeltjes om zelf te maken maar we beginnen met een filmpje over pret met de eenvoudigst variant: een propje!
In dit geval één van aluminiumfolie…

Het leuke van aluminiumfolie is dat je het in allerlei vormen kunt “kneden” en dat deze vormen weer invloed hebben op de manier waarop het speeltje beweegt.
Maak deze bijvoorbeeld eens na:
Laat je creatieve bouwsels van aluminiumfolie echter nooit zonder toezicht rondslingeren, als poes ze uit elkaar trekt kan ze hier kleine stukjes van binnenkrijgen.

Het is goed om verschillende speeltjes af te wisselen, zo blijft het interessant. Kies er een paar uit en leg alle andere in de kast. Ook  het bieden van verschillende typen speeltjes is om deze reden aan te raden. Speelgoed doet vaak een beroep op het jachtinstinct van de kat, dit zijn dus eigenlijk alle bewegende speeltjes als balletjes, hengels en ritselende muizen in holletjes. Verschillen zitten in het los jagen op bijv een balletje of een vast speeltje als een hengel of iets aan de deurkruk. Speelt de kat alleen of speel je samen? Krijgt ze de “prooi” te pakken of niet?

Speeltjes met kattenkruid hebben op driekwart van de katten een onweerstaanbare aantrekkingskracht… Maar ook een eigen vijver om in te staren of te prutsen kan voor sommige katten een fascinerende bezigheid zijn. Tot slot zijn er de KFB’s die een beroep doen op het denkvermogen van de kat en meestal gebaseerd zijn op voedselverrijking wat eigenlijk neerkomt op het principe: “hoe maak ik het de kat zo moeilijk mogelijk om bij haar voer te komen.” Hey…niemand heeft gezegd dat muizen vangen gemakkelijk is 😉

Plaats een reactie